Cesar-casier-moeder-carine

Mijn hele ‘vruchtbare’ leventje droomde ik van minstens één zoon. Het zou en moest een Jules worden. Ooit voorspelde een pendelaarster op de buik van mijn toekomstig kind dat ik zeker 3 zonen ging krijgen. De boreling was een stevige meid van net geen 5 kg. Schoon voorzien van poten en oren. Nummer 2 werd een… meisje. En dan stopte het fabriekje. Nu droom ik stiekem van en kleinzoon.

Om maar te zeggen hoe hard ik opkijk naar Wifties mét een zoon of zonen. Bestaat er iets mooiers dan een moeder die naast haar volwassen zoon stapt? Natuurlijk ben ik net zo trots en fier op my girls. Maar toch hé…  Ik zie hoe dat ’thuis’ is tussen mijn moeder en mijn broer, haar zoon. Daar is geen speld tussen te krijgen.

En als het dan zo’n prachtexemplaar is als Cesar Casier, een proper joenk, dan kijk en geniet ik dubbel.

Op de lancering van zijn tweede boek ‘Cesar’s Kitchen’ keek ik vooral uit naar zijn mooie mama en Wifty Carine.

‘Je zal ze zo herkennen’, zegt Cesar ‘ rode broek en blond haar!’ die zijn handen vol heeft met het signeren van zijn nieuwste boek.

We zitten in een tijdszone waarbij elk scheetje van een BV in boekvorm wordt geperst. Maar laat mijn kritische ik vertellen dat na het proeven van tal van zijn gerechtjes hij een 10/10 krijgt.

Snel loopt mama Casier in de kijker en ik vraag of ze samen met haar zoon zou willen poseren.

Hoe lief, hoe mooi, hoe warm die twee zich gedragen. Hij een topmodel, zij een ex-model die met haar topmodezaak Oona in Gent een ongelooflijke kring van trouwe klanten heeft opgebouwd. Haar levenswerk.

“Het mooie aan de zaak is dat je klanten zo vertrouwd zijn geworden. Dat kan je niet zomaar loslaten. Ik hoop in de toekomst nog heel veel te gaan zien in de wereld.”

Over het eten en food ambities van haar zoon:

“Dat moet je echt helemaal op de rekening van de familie Casier schrijven. Die hebben dat in hun vingers. Zij kokkerellen en ik geniet…”

Op mijn vraag wat zo’n beroemde, knappe zoon doet met een moederhart, vertelt haar lichaamstaal ALLES: ze glimlacht, kijkt om naar haar zoon zoals alleen maar fiere mama’s dat kunnen doen en zegt… niets.

Zoon, moeder.

 

Wil je meer weten over Cesar’s boek? Ga naar lannoo.be.

Schermafdruk 2016-09-30 15.51.35

 

ann@wifty.be