Stef Mintiens is natuurarts en ijvert al meer dan 25 jaar voor een gezonde voeding en levensstijl. Hij kijkt voor Wifty regelmatig met een basic gezond verstand naar de verhalen die over gezondheid & voeding de ronde doen en haalt ze door een sceptische mangel om over te houden waar het écht om gaat.

Meer dan ooit is een sterke immuniteit belangrijk voor een gezond leven. Maar hoe versterk je je weerstand? 

In zijn boek ‘Opnieuw echt eten’, baant hij zich een weg door de wildgroei van elkaar tegensprekende onderzoeken over voeding, om eindelijk te komen tot de waarheid over wat we zouden moeten eten en waarom. 

Steeds meer mensen worden ziek van wat ze eten, terwijl voeding net het tegenovergestelde hoort te doen. Voeding hoort stoffen te leveren die in de natuur aanwezig zijn en die ons lichaam echt nodig heeft. Maar steeds meer worden die gezonde, natuurlijke stoffen vervangen door chemicaliën, waardoor onze voeding ons niet meer voedt maar ziek maakt.

Ben je al dat gedoe over voeding ook zo beu? Weet je ook niet meer wat je wel of niet mag eten? Wantrouw je de stortvloed aan voedingsgeboden en -verboden? Heb je ook genoeg van al die zielloze, ongezonde troep uit supermarkten en wil je opnieuw écht eten?

Opnieuw echt eten doorprikt een heleboel van die holle slogans. Het reikt je de kennis en technieken aan om vanaf nu, ver van rages, hypes en marketingverhalen, jezelf wél opnieuw op een gezonde manier te voeden, zoals het vroeger was en zoals het hoort te zijn.

Stef Mintiens kijkt kritisch naar elke voedingsgroep, en legt de vinger op de vele voedingsleugens die we ons met de jaren eigen hebben gemaakt. Verder besteedt hij aandacht aan de cruciale rol van voeding als functioneel medicijn en legt hij bloot hoe bepaalde industriële systemen onze gezondheid en het milieu elke dag weer tot in de kern bedreigen.

Met mythe-bestrijdende inzichten, voor iedereen begrijpelijke wetenschap en in elk hoofdstuk (h)eerlijk voedzame recepten is Opnieuw echt eten een onschatbare inspiratiebron om goed te koken, goed te eten en goed te leven!

 

“De inzichten die ik in dit boek met je deel, zijn het resultaat van meer dan dertig jaar natuurgeneeskundige praktijk en heel wat literatuur- en praktijkstudie over voeding als belangrijk onderdeel van de holistische benadering van gezondheid. Dit is geen wetenschappelijk traktaat, maar een positieve motivator om te kiezen voor echte, eerlijke
en gezonde voeding.”  Stef Mintiens

Stef Mintiens
Opnieuw echt eten

Stef Mintiens, Opnieuw echt eten
Uitgeverij Manteau
ISBN: 9789022335949
Hardcover – 192 p. – € 24,99

Te koop in een boekhandel in je buurt of online.