Dating. “De kans dat we vrouwen van 55plus kunnen helpen, is te klein.”  Gelukkig denken heel veel (jonge) mannen er niet zo over.  Een match is toch op meerdere overeenkomsten gebaseerd dan louter en alleen het geboortejaar? Soms vliegen  meningen en visies over de nieuwe vijftigers voorbij die je paf doen staan. 

Dating en verliefd worden hebben zo weinig met dat cijfertje op je identiteitskaart te maken. Onze midlife expertise is gebaseerd op heel veel studies, rapporten en vooral heel veel praten met en directe feedback van onze community. Ook wat dating issues betreft.

De quote :

” Dames van boven de 55 komen op een wachtlijst. De kans dat we hen kunnen helpen is te klein”.

komt uit een artikel (Bruzz) over relatiebemiddeling.

We storen ons heel hard aan twee zaken: niet alleen aan de leeftijdsindicatie maar vooral aan twee woordjes ‘TE KLEIN’. Verbijsterend.

Eerst worden 55-plussers economisch afgeschreven en nu komt er nog een emotionele afschrijving bovenop. ’t Zal gaan ja!?

Het is beledigend om met een geboortejaar een hele grote groep ijskoud op de zijlijn te parkeren. Het illustreert ook dat er weinig besef is dat 55-plussers de komende jaren de grootste doelgroep ooit wordt. Wie daar nu flink in wil investeren, is the winner.

Onze oproep en dringende suggestie: update je visie en BESTUDEER de nieuwe vijftigers (mannen én vrouwen) en vooral hoe ze in de wereld staan. Sexy, ambitieus, hun zaken voor elkaar, kinderen uit huis, …. En ja, er zijn 50/55-plus mannen die alleen vanuit hun kruis denken en gaan voor piep en groen blaadje. Die snoepers zullen er altijd zijn. So be it.

Wat ons zo vooral verbaast, is dat de uitspraak komt van een professioneel hoog opgeleide én 50plus-vrouw!

For your information: in 2018 waren er in Vlaanderen ca. 2,5 miljoen mannen en vrouwen tussen 45 en 75 jaar (Bron: NIS.) Dat aantal zal de komende 10 jaar serieus stijgen.

Met Wifty.be maken we sinds onze lancering in 2013 heel duidelijk dat de nieuwe 50/55-plussers opvallen door hun jeugdige uitstraling, ambitie, beleving en persoonlijkheid (zeker bij vrouwen!).

We durven zeker niet de koppels uitnodigen waarvan de vrouw een jongere man heeft. Olalala hahaha! Om maar toezeggen hoe een reality check je fantastische info kan geven.

Ach, laten we aub STOPPEN met ons te focussen met wat op een ID-kaart staat.

Bekijk de nieuwe vijftigers nu eens door een àndere bril. Bekijk ze vanuit de kracht van het nieuwe ouder worden en stel je visie bij. En dat geldt niet alleen voor relatie-experts maar ook voor uitgevers, werkgevers, adverteerders, marketeers.

Je matcht profielen op meerdere zaken en overeenkomsten dan louter en alleen het geboortejaar. Op liefde, seksiness, seks, plezier, fun, relaties staat geen leeftijd.

Voor alle duidelijkheid: onze partner PARSHIP is online een van de eerste datingsites die heel hard inzetten om profielen te matchen die gebaseerd zijn op zoveel andere criteria dan uitsluitend het geboortejaar.

 

Free Photo background: @ Unsplash