Het haar. Het kapsel. Keuzestress. In de krantenkiosk liggen de bladen te pinkogen met de meest belovende coverkreten: 21 mooiste zomerkapsels, edgy haarcuts, trendy kopjes,… De schaar in het kapsel of niet?

Nieuw kapsel. In de aanloop naar de zomermaanden toe blijken veel vrouwen met de handen in het haar te zitten. Letterlijk dan. En hoe ouder we worden, hoe minder evident het wordt. Het haar wordt dunner of stugger. Je gezicht verandert. Je wil een jeugdige uitstraling en misschien past het vertrouwde kapsel niet meer… Wat vroeger zo gewoon was, blijkt plots niet meer te kloppen. Of dénken we dat maar en praten we het onszelf aan?

Kapsel-switch? Van lang naar kort. Of (terug) lang? In het kader van de wereldproblematiek willen zulke gedachten wel eens  een welkome afwisseling zijn.

Over de kleur? 

Op deze webpagina’s hebben we het heel vaak over: nog (beetje) kleuren of moeder natuur helemaal vrij spel geven. Dat moet iedereen voor zich uitmaken. Er zijn er die zweren bij kleuren en er zijn er die helemaal verliefd worden op (of het verschrikkelijk vinden) wat moeder natuur in petto heeft: mooie grijze tinten. Ach, dat zijn keuzes die iedereen voor zichzelf moet uitmaken. Leven en laten leven.

Over de coupe? 

Kort?  Halflang ? Lang? Nog langer?

Een korte rondvraag bij mannen leert ons dat ze nog steeds de voorkeur geven aan vrouwen met (half-)lang haar. Haha, grappig. Misschien zeggen ze dat als tegenreactie op hun eigen terugschrijdende haargrens  of pilotencoupes-uit-noodzaak. We zien inderdaad weinig 55+-mannen met golvend en dik haar ;-).

Hoe dan ook. Een kort strak kopje is best sexy. Ons voorbeeld is Annie Lennox. Wow. Zeker in combinatie met een strak outfitje. En halflang tot lang haar heeft ook iets, zeker als je er iets mee doet, bijvoorbeeld in zo’n losse knot. (En dat lukt altijd die andere vrouwen <zucht>)

Of misschien nog een allerlaatste keer lang en dan binnen enkele jaren hup de schaar erin?
Zoveel vragen. Zoveel mogelijkheden. Zoveel keuzes.

Het kan serieus kriebelen daarboven. Knipknip zegt de schaar of toch nog eventjes uitstellen?

Ons advies? Bellen naar de enige man/vrouw die écht kan helpen en of we vandààg nog kunnen langskomen? De hulp van een expert inroepen om samen de knoop door te knippen. Serieus?

 

Free foto @ Niklas Hamann – Unsplash