Willem: “Je leeft maar één keer? Nee, je leeft elke dag. Als je dat doet zoals wij dat doen, door het volgen van je hart, dan is geen dag hetzelfde.” En Kareth: “Je leeft maar één keer? Welnee, je gaat maar één keer dood. Maar je lééft elke dag.”

Wat betekent Liefde voor je?

Kareth (°1958): Liefde is voor mij…. Enerzijds je volkomen op je gemak voelen en jezelf zijn, met alles erop en eraan  (letterlijk & figuurlijk). En dat het dan goed is, heel goed.

Anderzijds betekent liefde die plotselinge vertedering die me kan overvallen, dat huppeltje van mijn hart altijd weer. Of we elkaar lang of kort niet hebben gezien. Zoete pijn als we niet bij elkaar zijn. Altijd weer er voor elkaar willen zijn en er nooit genoeg van krijgen. Ook niet na 25 jaar.

Willem (°1955): Liefde is voor mij…. Ogenschijnlijk blind zijn en toch alles zien door ogen die vreselijk blij maken.

Wat is je passie? 

Kareth: Samen zonder haast in de MINI cabrio toertjes maken door het Zuid-Spaanse landschap.

Willem: Zoveel mogelijk alles samen te doen. Dat klinkt wellicht klef, maar dat is het dus niet. Alleen voel ik me nogal incompleet. En samen kan ik de wereld aan. Wij noemen dat – vrij naar de briljante creaties van Koot & Bie, de heren Jacobse en Van Es – ‘samen, voor ons eigen’. En ja, we werken ook samen. Ter geruststelling, onze kinderen vinden het goed…

Iedereen streeft naar dé liefde? Bestaat die volgens jou?

Kareth: Ja. Soms is het even zoeken, maar je weet wanneer het voor het ‘eggie’ is of wanneer je genoegen neemt met minder. Dat voel je.

Willem: Absoluut! Er zijn vele vormen van liefde, zoals de liefde voor je kinderen, en de liefde voor andere mensen die je dierbaar zijn. Maar er is maar één Grote Liefde. Je weet het zodra je het voelt.

Wat is jouw geheim om het te doen slagen?

Kareth: Ruimte geven en kunnen nemen. Maar niet omdat het moet, maar omdat je het echt zo ok vindt. Geen dwang, claim, zeuren. Veel plezier met elkaar maken. Plagen en lachen. Niet bewusteloos maar heel bewust het samenzijn ervaren. En hééééél veel aanraken!

Willem: Het gaat om durf. Om je ongebreideld eraan te durven over te geven. Niet denken aan al die redenen om het NIET doen, maar durven luisteren naar al je gevoelens om het WEL te doen.

Liefde gaat door de maag. Met welk zoets pakken ze je zo in?

Kareth: Pannenkoekjes met kaneelsuiker voor het ontbijt naar het recept van Brenda Kookt.

Willem: Italiaans ijs! Dan smelt ik meteen.

 

Foto: van Kareth en Willem

 

❤️ VOLG MIDLOVE OOK OP FACEBOOK, KLIK OP HET LOGO: