Ook Leen Steyaert is jarig vandaag. We noemen haar al plagend onze Menopauze Queen, ze is Vlaanderens allereerste menopauzeconsulente en we werken al 10 jaar met haar samen. Ze schrijft regelmatig voor Wifty en we kunnen met al onze vragen over de overgang bij haar terecht. Ze was ook een vaste gastspreker op onze Menopauze feestjes. Leen heeft een eigen praktijk ‘Siris’ waar ze dagelijks vrouwen helpt en ze is auteur van de bestsellers ‘Stralend door de menopauze’, ‘Oerritme’, ‘Stop de rush!’ ‘Jouw Menopauzeplan’ en ‘Over Borsten’. In maart verschijnt haar nieuwste boek ‘Menokilo’s’ over je gewicht in of na de overgang. Heel veel vrouwen kunnen nergens terecht met hun klachten en vragen over de menopauze, daarom zijn we zo blij met Leen, wat zouden we doen zonder haar expertise en wijze raad. 🥰
LEEN: “De overgang is niet voor iedereen even gemakkelijk. Uiteraard zie ik meestal vrouwen op consultatie die heel veel klachten hebben. Levensstijl advies en het anders richten van je focus is elementair. Je lichaam vraagt extra aandacht in die periode en vooral zelfzorg is essentieel. Veel vrouwen hebben namelijk niet geleerd om goed voor zichzelf te zorgen en hebben kleine kwaaltjes jaren laten aanslepen tot het echte problemen worden die pas in de menopauze werkelijk tot uiting komen. Goed voor jezelf zorgen is de grootste boodschap uiteraard samen met natuurlijke en soms meer ingrijpende middelen die je gezondheid optimaliseren zodat je op een mooie gezonde manier ouder kan worden. Hierdoor kunnen heel wat problemen verholpen worden en zal de menopauze vele positieve voordelen bieden. Zeker voor Wifties is nu het moment aangebroken om je niet meer voor alles en nog wat in duizend bochten te wringen. Leef het leven dat je wil leven en volgens je eigen kwaliteiten, interesses en talenten. Onderneem actie en maak keuzes die betekenis voor je hebben en je zullen ondersteunen. Vergeet niet dat passie en gedrevenheid je vaardigheden zullen ondersteunen. Elk moment in je leven is een keuze om dichter bij de persoon te komen die je echt bent of om er net verder van af te dwalen.”
🥂 Cheers Leen, op je verjaardag. Bedankt voor je betrokkenheid bij Wifty de afgelopen 10 jaar! We hopen dat Koningin Mathilde de weg vindt naar jou als ze klachten en/of vragen heeft over de overgang. Of organiseren we toch een Menopauze Feestje in het Koninklijk Paleis?
Foto eigendom van Leen Steyaert, gepubliceerd haar toestemming.