cover menopauze

Wensen voor 2022 van Wifty’s menopauzeconsulente & nutritioniste Leen Steyaert:

Elk moment is een keuze!

Voor vele mensen was 2021 geen vreugdevol jaar. Corona en klimaat hielden ons wakker en misten hun doel niet. Angst is de beste basis om mensen klein en gedeinsd te houden. 

De uitspraak van de Dalai Lama roert me wel:

“Harmonieus, gelukkig en vreedzaam leven als gemeenschap, dat is ons doel. Omdat te bereiken, is het heel belangrijk te beseffen dat ieder individu verantwoordelijk is voor de hele mensheid.”

De vraag is of we als individu dan echt zo verantwoordelijk zijn voor alles wat ons overkomt. De mens is al jaren zijn eigen levensomgeving aan het verwoesten maar de bewustwording is groot.

Meer dan ooit zie ik toch dat mensen zich realiseren dat hun eigen lichaamsbiotoop, de zorg moet krijgen die het verdiend. Het kan echt tot op hoge leeftijd actief en gelukkig zijn. Negentigers of zelfs ouder die nog auto rijden en zelfstandig  wonen, dat geeft me een blij gevoel en doet me de beelden vergeten van ouderlingen van tachtig die zitten weg te kwijnen in verzorgingstehuizen.

Iedereen wil oud worden maar het niet zijn. Een gezond lichaam in een gezonde geest is nog steeds de insteek die we moeten nastreven maar doe daar dit jaar zeker maar een portie chance bij. Veel voorspoed dat we het geluk mogen beleven om tot op hoge leeftijd goed te kunnen functioneren zodat we voorspoedig oud kunnen zijn. 

Akkoord, water bij de wijn zullen we moeten doen en over een mankementje hier of daar dienen we ook niet te vallen.

Zeker voor Wifties is nu het moment aangebroken om je niet meer voor alles en nog wat in duizend bochten te wringen. Leef het leven dat je wil leven en volgens je eigen kwaliteiten, interesses en talenten.

Onderneem actie en maak keuzes die betekenis voor je hebben en je zullen ondersteunen. Vergeet niet dat passie en gedrevenheid je vaardigheden zullen ondersteunen. Elk moment in je leven is een keuze om dichter bij de persoon te komen die je echt bent of om er net verder van af te dwalen. 

We kunnen zelf die keuze maken!