Wat betekent Liefde voor je?

Anne: “Ooit wil ik terug zo verliefd zijn dat ik geen hap meer door mijn keel krijg. Dé beste vermageringskuur ever. Die vlinders, berichtjes krijgen, de (lange) telefoontjes,…  Dàt wil ik o zo graag nog eens beleven.

Hoe moeilijk is liefde voor je?

Sinds enkele jaren ben ik aan het daten en dat blijkt minder evident dan ik dacht. Zeg maar: strontmoeilijk. Gelukkig staat mijn persoonlijke filter redelijk goed afgesteld. De dates en ontmoetingen zorgden voor interessante en boeiende gesprekken. Er waren mannen die me écht raakten maar dan bleek dat hij nog met een been in een relatie zat of was de date in kwestie zo erg gesteld op zijn vrijheid (het woord viel tiental keren in het gesprek… lees: geen vaste relatie) of bleek hij vader te zijn van nog twee erg jonge kinderen, de jongste was amper 6 of weinig financieel stabiel  …..

Ik snap heus wel dat iedereen – zeker vanaf 50plus – een rugzakje heeft. Dat begrijp ik maar het mag geen heel vliegtuig zijn hé.  Ik blijf erin geloven. Ooit…

Wat is je passie?

De zee! Als mijn toekomstige partner dat gevoel niet heeft of niet snapt…dan wordt dat een erg moeilijke. Vrienden. Me graag verliezen in een goed boek, uiteten met vrienden, rondslenteren in musea of galerijen.

Iedereen streeft naar dé liefde? Bestaat die volgens jou?

Ola, laten we hopen van wél anders heeft het leven geen zin meer, toch? Ik zie zoveel prachtige oude en nieuwe koppels die glimmen van trots en plezier, met hun ups & downs. Als er één wens is dat ik het universum wil insturen dan is het dat.

Wat is jouw geheim om het te doen slagen?

Hm, blijkbaar heb ik dàt nog niet écht gevonden anders zou het gewerkt hebben. Mijn houding is vrij simpel: blik op de toekomst, niet blijven hangen in het verleden, kunnen loslaten, elkaar respecteren, geen oude koeien uit de gracht halen en vooral HUMOR!

Liefde gaat door de maag. Met welk zoets of gerechtje pakken ze je zo in?

Voor een coupe champagne ben ik altijd te vinden. Met kraakverse chocoladen spekjes scoor je altijd. En ijs met verse aardbeien… hmmmmmm.

 

Free foto by David Marcu @ Unsplash