Hei heerlijk mens,
wat een super leutige blog hebben jullie gecreëerd!!
Blij dat ik eindelijk de tijd en ruimte heb gevonden om er eens op rond te neuzen, je brief aan je vader raakte me, de getuigenissen van de wifty’s zijn top, inspirerend, positief, zaaalig.

In een tijd waarin de dingen allemaal anders zijn dan ze ooit waren (is dat niet altijd een beetje zo) en veel mensen opnieuw op hun nagels gaan bijten is het alleen maar toe te juichen wanneer er een positief project wordt geboren.
Ondertussen ben ik ervan overtuigd dat ‘omdenken ‘ de manier is om het hier met z’n allen nog lekker lang, gezond en plezant uit te houden.
Door minder, maar échter en bewuster de dingen naar ons toe te laten komen, de dingen te beleven en ervan te genieten.

Nadat ik mn eerste boek schreef daalde er een zalige rust over me heen, niet alleen was m’n boeken-ei gelegd na een jaar hard werken. Ik had er ook meteen m’n thesis voor m’n afstuderen mee klaar.
Tijdens het schrijven was ik er eigenlijk helemaal niet zo mee bezig dat ‘Live, love & laugh’ misschien ook nog verkocht moest worden.
Toen ik het voor het eerst in m’n handen hield viel het muntje pas.
Of mensen er bijna 30 € voor over hadden om het te kopen, en het ergens op een opvallende plaats in huis neer te leggen om er .. af en toe.. wat in te snuisteren, lezen, wat tips en tricks uit te halen?..
Tot mijn grote blijdschap bleek dat zo te zijn en toen kwam de vraag om er naar aanleiding van t hoofdstuk Voeding ook een kookboek te schrijven.

541616_10151633239891385_1093413125_nNu ben ik echt geen chefkok, eender een creatieve duizendpoot, dus het idee om het elfendertigste kookboek te schrijven trok me niet echt aan.
Laat staan om te gaan wedijveren met de Sergio, Peter, Jeroen en Pascallen van deze wereld.
Ik kreeg m’n ingeving voor t boek toen ik aan het kokkerellen, telefoneren en huiswerk verbeteren was.
Want ik kan soms echt wel die moeilijk 100 dingen tegelijk doen, met de jaren (al 29 jaar werkende moeder , al dan niet alleenstaand) heb ik zo al m’n systemen gevonden..
Vandaar de invalshoek van ‘easy, healthy, fast’: lekker, gezond en snel klaar.
Dus niet na t werk of tussen de bedrijven door met een veel te volle kar (want “ik weet niet wat te maken” ) doorheen de Gb scheuren, of met een hernia je veel te zware mandje naar de kassa slepen. Neujeu, gewoon zo’n 4 a 5 ingrediënten voor een eenvoudig, lekker gerecht dat én gezond én toch origineel én, vooral lekker is. Voila en tussendoor ook nog wat interessante weetjes, tips& tricks over de lekkere dingen des levens.

Ik mag me dus nu de trotse auteur van 2 boekenkinderen noemen, da’s fijn en ik broed nu op nummer 3.

Ik geef toe, met het zalige zomerweer en zoonlief thuis wegens vakantie , is dat moeilijk.
Want zo op mn bureautje zitten tussen m’n boeken en dossiers is met dit weer minder leuk dan lekker in de tuin scharrelen, met hond of zoon ravotten of gewoon wat hangen.
Maar toch droom ik stilletjes van een eigen ‘live, love &laugh’ leutige voorstelling om mee doorheen t land te toeren. Naast m’n werk als gezondheidsbegeleider bij Fitclass heb ik , vind ik, nog werktijd over ;)
Als je t eens wil meemaken nodig ik je van harte uit op 4 augustus voor een gezonde voormiddag bij het arboretum.
’t Gaat dan over stress en ontspanning en hoe je dat verdorie allemaal onder controle krijgt;
We gaan dat daar doen in de zalige tuin, met een natje en een droogje, zonder tralala, gewoon lekker en plezant, live, love & laugh, ..
Dus join in als je zin hebt, t kost 12 € en t’ wordt plezant haha.

En Hélène, verder wil ik o zo graag nog eens een keer oeverloos met jou thee-en of koffieleuten, met wat brainstormen en diep nadenken erbij.
En wie weet maken we dan samen nog wel eens een tv-kindje over ‘live, love & laugh’!

Website voor meer info: www.mar-10.com

Foto’s eigendom van Martine Prenen, gepubliceerd met haar toestemming.