In Cannes zagen we een paar dagen geleden Matthias Schoenaerts in gesprek met de ravissante Salma Hayek (49) over hoe vrouwen behandeld worden in de filmindustrie. Matthias reageerde hartverwarmend.

Op Salma’s The men don’t want to play second banana. antwoordde Matthias:

I would play twenty-fifth banana if I could play with you.”

Charmeur! Maar wel eentje vanuit het hart.

Matthias begrijpt het niet dat mannen neerkijken op vrouwen.

Matthias: “Iedere man heeft een moeder en beseft wat een onvoorstelbaar sterk persoon zij is. Waarom zou het respect dat je voor je moeder hebt niet kunnen uitgebreid worden naar vrouwen in het algemeen?”

De nagel op de kop. Beseffen mannen wel goed hoe belangrijk de band met hun moeder is voor hun kijk op vrouwen? En weten moeders genoeg hoezeer ze een vrouwenvoorbeeld zijn voor hun zonen? Dat het daar allemaal begint, als zoon van. Pas nadien als partner van een vrouw die nadien ook de moeder wordt van zijn kinderen. En jonge vrouwen die geen respect tonen voor hun schoonmoeder krijgen dat als een boemerang terug in hun gezicht.

Matthias’ moeder is meer dan een sterke vrouw, ze maakte er haar levenswerk van om het talent van haar zoon alle kansen te geven.

We vroegen haar om een reactie op het compliment van Matthias aan haar adres:

Dominique, mama van Matthias.

Dominique, mama van Matthias.

Dominique: “Zo is dat, maar ik maakte er minstens evenveel werk van om een mooi mens de wereld in te sturen, dus ben ik nogal blij met hoe hij zijn visie verwoordt in deze kwestie.
Jongens, kijk ook naar jullie moeders! Ze zijn jullie “eerste vrouw” die van jullie houdt zoals niemand het hen nadoet en dat blijft zo al zijn jullie 80 en zij de 100 gepasseerd!
Vergeet nooit: moeders hebben een flinke voorsprong van jaren als het aankomt op ervaring in liefde: ze zijn 3 in 1: vrouw, minnares en moeder”

helene@wifty.be

MOEDERS EN ZONEN, GRAAG JULLIE REACTIE!