Brief aan jou: “Ik laat je eindelijk los. Het heeft me zweet en tranen gekost om dit eindelijk te beseffen. Ik zit niet langer meer op je te wachten.”

Zo begint C. haar mail naar Midlove. Ze schreef een brief naar de man waarin ze zo hard geloofde. Het startte voorzichtig en zodra het treintje op kruissnelheid kwam, bespeelde hij haar subtiel in het eindeloze spel van aantrekken en afduwen.

“Ik heb me te lang laten bespelen. Het heeft 5 jaar geduurd voor ik het zélf inzag. Ondanks de eerlijke feedback van vrienden en dichtstbijzijnde familie bleef ik koppig onze relatie door een roze bril zien. Mijn blinde vlek werd steeds groter. Je wéét dat het fout zit en toch… tegen beter weten in bleef ik erin geloven.

Je hebt mijn tijd verloren en ik ben te lang meegegaan in je spelletjes van aantrekken en afduwen. Ik gooi nu alle spullen wég die me aan jou doen denken.

Ik blokkeer je op mijn telefoon en op mijn social media kanalen. Ik delete al onze foto’s.

Natuurlijk betekenen die dingen heel veel voor mij maar ik besef dat ik geen stap verder kan als ik keer op keer zaken tegenkom die me teruggooien naar de tijd met jou.

Hele lange tijd dacht ik dat onze unieke (?) relatie een kans zou hebben. Nu besef ik dat het een niet-relatie was. Dat moest ik eerst inzien voor ik nu verder kan gaan.

Ik weiger om te worden zoals jij: koud, afwijzend, emotioneel fout.

Ik wil en ga gelukkig worden. En dat zal met iemand ànders zijn die me neemt zoals ik bén en niet me wil veranderen tot iemand ànders.

Ik ben niet boos op je. Jij bent wie je bent. Ik wil mijn eigen en betere versie van mezelf terug.

Ik wens jou het allerbeste toe.”  

 

Free photo by Green Chameleon @ Unsplash

 

❤️ VOLG MIDLOVE OOK OP FACEBOOK, KLIK OP HET LOGO: