Not Dead Yet! De vele getuigenissen en commentaren op onze artikels die gaan over een job vinden na 50 illustreren perfect hoe dit thema te hot blijft.

Not Dead Yet! Haha, het blijft grappig. Ook de update met deze foto op LinkedIn kon ook al rekenen op veel interesse. Zeker als je enkele relevante hashtags erbij stopt zoals #50plus #HR50plus #arbeidsmarkt

Een NOT DEAD YET-dag

Stel je nu eens voor dat we een nationale NOT DEAD YET-dag uitroepen en die dag lopen werknemers e.a. met deze t-shirt rond. Een signaal mét humor – want zo zijn we – en ondertussen wordt een ferm statement gemaakt.

Want er schort nog heel erg veel aan de beeldvorming omtrent de nieuwe 50-plussers. Zo fout. Gaat het over 50-plussers die een job zoeken of een lief of … de beeldredactie zoekt een passend beeld bij waarin zelfs onze ouders – krasse 80-plussers- zich niet eens in willen herkennen. Oubollig, stoffig, uitgeblust, onsexy als wat, weinig aantrekkelijk…

WTF! 

En dan is het zeer makkelijk om voor te stellen dat jonge HR-recruiters een fout beeld krijgen van 50-plus kandidaten voor de uitgeschreven vacature.

We blijven het zeggen en zullen het herhalen. Het is een te enge benadering. Er zit meer in die werkgrage 50-plusser. Nog meer bereid dan de jonge collega om bij te leren, om hun collega’s en team te coachen, om rust te brengen op de dikwijls te drukdoende werkvloer.

50-plussers hebben al diepere watertjes doorzwommen en zijn niet meer zo snel van hun stuk te brengen. Er zit zoveel aan kostbare ervaringen en wijsheid in hun rugzakje dat ze snel en slim in solutions denken… Flexibiliteit is hun tweede natuur geworden.

NOT DEAD YET!
Houdbaarheidsdatum is geldig voor àlle 45/50-plussers. Een duidelijker signaal bestaat niet.

Point made.