Ondertussen in onze mailbox, PHILIPPE (46): “Ik ben verliefd! En ik wil het van de daken schreeuwen, zo gelukkig en content voel ik me. Het is een heerlijk gevoel dat zich aan het settelen is in mijn hele lijf en leden. Zij is 8 jaar ouder en dàt was de allergrootste verrassing voor mezelf.
In dating-land kreeg ik het eerlijk gezegd op mijn heupen van de prille 40-ers die me overvielen met de vraag of ik nog kinderen wil. Het zinnetje “ik zie jou echt als de vader van mijn volgend kind” was een absolute afknapper. Ik respecteer heel zeker hun babyroep maar niet meer met mij. Ik heb twee kinderen en dat volstaat. Na de droevige periode rond de scheiding verloopt de co-ouderschap prima en hebben de kinderen én hun ouders een evenwicht gevonden in het emotionele en praktische geregel. Dat wil ik onder geen enkele voorwaarde onder druk zetten.
Een erg wijze vriend zette me met een “maar ga nu toch eens op date met een oudere vrouw.” WAT?! Ik met een 50-plusser. Ik schaam me diep om mijn kortzichtige en enggeestige reactie. Zo macho. Natuurlijk ben ik niet blind voor mooie en indrukwekkend aantrekkelijke 50/55-plussers in de media. Ik begon de Wifty-pagina te volgen en ik heb heel snel mijn belachelijke venten mening moeten bijstellen.
Mijn lief is het heerlijkste exemplaar dat ik ben tegengekomen. Zij leerde me niet alleen milder te kijken naar de wereld maar ook TIJD te nemen voor knuffels en kussen. Ook tijd te nemen voor mezelf. Zij zoent trouwens zalig. Ik vind ze een wondertje dat via een datingsite mijn leven is binnengerold. Haar stem, haar huid, haar lach, haar humor,… als ik ze bezig zie, tintelt het bij mij binnenin. Het is een gevolg dat ik kwijt was geraakt. Nu het er weer is, besef ik pas hoe onbetaalbaar zo iets is. ik krijg er niet genoeg van. Ik denk dat ik op straat moet blinken van genot want als we hand in hand kuieren mensen kijken naar ons. Haha, tenminste dat dénk ik toch.
Als ik lees dat oudere vrouwen over hun seksuele piek heen zijn, dan moet ik keihard lachen. Dankzij haar heb ik meer geleerd over het belang van intimiteit en genieten. Als ik mijn lief goed begrijp dan merk ik aan alles dat ze zich super comfortabel voelt in haar seksualiteit en in haar lichaam. En dat is zoooo aantrekkelijk.”
🔥 Jongere mannen met oudere vrouwen, wij weten waarom.