Over de hele wereld neemt het aantal alleenstaanden toe, traditionele relaties en huwelijken lopen terug. Naarmate mensen ouder worden denken ze na over wat ze echt willen in het leven en beseffen ze dat een leven als single toch niet zo slecht is. Happy single zoals Sabrina?
SABRINA (57): “Ik ben sedert 2002 single. Twee jaar na de geboorte van mijn zoon veranderde de toenmalige relatie in een vechtscheiding. Die duurde veertien jaar en kostte heel veel energie. Ik heb me echter nooit één moment eenzaam of verlaten gevoeld. En ja, er waren contacten, soms iets intenser maar nooit opnieuw een relatie. Wat ik niet meer wou vormde een duidelijk beeld die jaren. Ik voel me heel erg vredig en enthousiast over mijn eigen tijd en invulling. Happy single is wel op zijn plaats.
Mijn bedrijf uitbouwen, veel hardlopen en fitnessen, onbeperkt reizen. Voor corona veel resto’s en uitstappen. Oneindig veel tijd voor m’n zoon, voor vrienden en vriendinnen. Nieuwe cursussen en vaardigheden oa fotografie.
De ideale relatie? Dat zou een zelfstandige persoon zijn (lees: een leven met eigen invulling) met wie ik gezamenlijke raakvlakken in sport en reizen heb. Vooral de kunst om mijn vrijheid te respecteren (niet claimen, niet zagen, niet pushen). 😘
Leven en laten leven. Intelligentie en een brede kijk op het leven hebben, artistiek zijn mag. Trouw en respect zijn een must. Maar niet alle dagen samen.
Ik ben zeer energiek en ondernemend. Ook sport is een dagelijkse invulling. Leergierig en nieuwsgierig, creatief en sportief zijn sleutelwoorden.
Voor mij is liefde elkaar vrijlaten.
Ik zeg misschien nooit nooit, maar al die jaren passeerde er geen prins meer op het witte paard… ” 
📕 Lees ons boek (Not So) Happy Single: www.notsohappysingle.be
FOTO: Eigendom van Sabrina, gepubliceerd met haar toestemming.