Hoe is het met jullie empathie gesteld? Zijn jullie empathischer dan vroeger? 

Volgens een recente studie waar meer dan 75.000 personen bij betrokken waren, zijn 50+ vrouwen empathischer dan 50+ mannen. Zelfs meer dan jongere of oudere personen die duidelijk minder empathie vertonen dan het Wifty-segment. Ha, dat is geen verrassing! Wifties staan op emotioneel vlak meer open voor de ervaringen van anderen en proberen de dingen te bekijken vanuit het perspectief van hun medemens.

De vraag is nu of dit patroon enkel leeftijdsgebonden is of meer een generatie-effect van de volwassenen vrouwen die nu in hun Wifty-periode zitten. Werden wij  niet grootgebracht met de boodschap dat de gevoelens en meningen van anderen belangrijk zijn? Beschikken we in de huidige maatschappij juist daarom over een groter empatisch vermogen? En zijn de huidige jongeren minder empatisch en meer narcistisch dan vroegere generaties jongeren?

We zullen onze huidige maatschappelijke rol alleen maar versterken door troost en emotionele ondersteuning te bieden aan zij die het nodig hebben. Wij helpen onze mede-Wifties met raad en daad, samen trachten we het leven net dat ietsje beter te maken. Dat zien we met Wifty als onze taak. Veel plezier maken maar er vooral zijn voor anderen.

At your service!