SEXTING – sex & texting – het uitwisselen of sturen van seksueel getinte berichten of pikante foto’s of video’s via je smartphone, is ook ontzettend populair bij vijftigplussers. Inderdaad, het maakt niet uit of je 22 of 66 bent, sexting kan opwindend zijn, zolang het plaatsvindt tussen twee personen die ermee instemmen. Maar het blijft een risicovolle activiteit, en het is vaak schrikken, als je ongewenst dickpics opgestuurd krijgt. Waarom doen mannen dat zo graag? Uit ondezoek blijkt dat er meer dickpics circuleren dan wet pussy’s. Enfin, laten we nog even de do’s & don’ts oplijsten voor wie zich niet kan inhouden! 😜
DE REGELS
🍆 De énige gouden regel is: doe het enkel als je je er goed bij voelt en met iemand die je vertrouwt. Niets moet. Ook niet in een relatie of als de ander wel graag foto’s stuurt en jij liever niet.
🍑 Gebruik altijd je privétoestel en nooit de gsm van je werk.
🍆 Zorg dat niemand in je telefoon kan en gebruik codes en/of een wachtwoord. Bewaar je toch je sexy foto’s, stop ze dan in een aparte map. Het is niet de bedoeling dat je vrienden of kinderen ze onder ogen krijgen.
🍑 Laat je nooit, never ever overhalen of dwingen om sexy, erotisch getinte foto’s van jezelf te sturen. Blijft iemand
je lastigvallen, dan is dat het teken om alles te blokkeren. Blijkbaar wordt je ‘nee’ niet begrepen en gerespecteerd.
🍆 Bedenk áltijd of je de andere persoon voldoende kent en vertrouwt. In de eerste prikkelende ontmoetings- en ontdekkingsfase zien we de zaken soms te rooskleurig. Neem een stapje terug en denk goed na.
🍑 Googel ‘welke apps gebruik ik het best om te sexten? Apps zoals Dust of Confide verwijderen de foto’s op het apparaat van de ander. Je bent dan iets veiliger.
🍆 Laat je nooit meeslepen door het moment. Het kan heel opwindend zijn om sexy beelden van jezelf te tonen. Digitale spijt is zelden omkeerbaar.
🍑 Wat je ook doet of stuurt: blijf onherkenbaar! Gebruik nooit foto’s met je gezicht erbij. Let ook op voor juwelen, tattoos, moedervlekken of andere kenmerken waaraan je herkend kunt worden. Zorg dat ook de achtergrond neutraal is.
🍆 Niemand heeft het recht om beelden te tonen aan anderen of door te sturen. Zelfs al heeft de ander je gekwetst en zin je op wraak, dan nog is het verboden om naaktfoto’s of sexts te verspreiden.
🍑 Oppassen waar je de intieme foto’s bewaart. Sla ze ergens veilig op of – en dat is het verstandigste – verwijder ze meteen.
🍆 Wil je ervoor gaan, drapeer dan een sjaaltje over je foef. Niets zo opwindend als net niet in your face prijsgeven. Teasen is vaak beter dan pleasen.
📕 Deze tips komen uit ons boek (Not So) HAPPY SINGLE www.notsohappysingle.be