Singles hebben snel de neiging om eerst een halve telefoonboek af te bellen om toch maar iemand te hebben om ergens naartoe te gaan. Het is inderdaad niet evident om alleen naar een restaurant of film te gaan. Het is vooral je mentale barrière die je moet doorbreken.

Wachten op vrienden die precies op jouw moment ook vrij én goesting hebben, is enerverend. Opnieuw zet je jezelf in een wacht-modus en zo ontsnappen vaak erg leuke dingen, ontmoetingen, situaties.

Wil je jnaar die tentoonstelling gaan of dat restaurant uitproberen: DOEN!

Maak korte metten met je mentale handrem zoals “het is veel te moeilijk” of “ik durf niet”. Resultaat van zulk gesaboteer is dat je thuis blijft, geen nieuwe ervaringen opdoet of geen andere mensen ontmoet. Breek dat soort van gepieker af. Het brengt je toch nergens.
Oefenen is de boodschap. Bepaal zelf wat je makkelijk binnen de volgende 48 uur kunt verwezenlijken, en dan ga je dat doen.

Een paar voorbeelden:
# Om uit een ongelukkige relatie te stappen: praat met je partner, zorg voor een nieuwe plek om te wonen, pak je eigendommen in of vraag vrienden om je te helpen bij het verhuizen.

# Om jezelf gezonder te maken: gooi alle junkfood weg, ga bij een sportclub, praat met mensen die je kunnen ondersteunen, koop nieuwe sportschoenen, wandel 3 x per dag 15 minuutjes en verhoog rustig dat tempo.

# Noteer in een dagboek alle progressies die je maakt. Schrijven over jekleine en grote overwinningen is zalig! Geen betere manier om jezelf te blijven motiveren. Het bijhouden van een dagboek helpt om privé je gedachten op orde te krijgen over de nieuwe situatie.

# Visualiseer het doel dat je wilt bereiken. Visualisatie is een krachtig hulpmiddel om gemotiveerd te blijven voor het maken van de verandering die je hebt voorgesteld. Trek elke dag 10 minuten uit, gewoon om na te denken hoe het zou zijn als jij je doel zou bereiken. Stel je voor hoe het eruit zou zien, hoe mensen zullen reageren en hoe jij je zult voelen.

# BLIJF POSITIEF! Positiviteit helpt altijd. Ook als je in de meest shitty situatie zit. Hoe meer lust for life of blijer je bent, hoe meer je het gevoel zult hebben dat je je doel kunt bereiken.En het werkt nog eens aanstekelijk op je omgeving.

 

📕 Meer tips vind je in ons boek – (Not So) Happy Single: www.notsohappysingle.be