TINNE: “Voor mijn verjaardag – ik ben net 50 geworden– kreeg ik van de vrienden een abonnement op Parship cadeau. Maar eerst ben ik wat gaan oefenen op Tinder en co. Zodat ik beetje voorbereid op de afspraakjes zou komen.

Ik geef toe dat het een opsteker is dat ik nog zo goed in de markt lig. Daten is topsport. Wat heb ik dat zwaar onderschat. Aan de telefoon kun je nog in je joggingbroek zitten en zonder make-up. Maar eens in het écht moet je er stààn. Want je hebt maar één kans op die eerste indruk.

Je moet op ALLES voorbereid zijn. Geen seconde mag je aandacht verzwakken of je hebt een of ander rood of oranje vlaggetje gemist.
Waarin ik mezelf heb moeten beschermen: ik vond ALLES oké. Ik had nul filter. Ik zag me meteen in bed met de kandidaat, ik zag ons al trouwen… heel vermoeiend. Als je te lang alleen bent, valt je filter weg. Ik vind met name ALLE mannen interessant, zelfs homo’s.

Zat ik op een terras en spotte ik een interessante man dan zag ik zijn handen al over mijn lichaam gaan, zijn lippen op mijn mond… mijn vrienden zouden zeggen ‘die van ons staat heet’.

Het is een proces waar je door moet. Het is heel veel vallen en nog vaker opstaan. Ik besef dat er tijd ingestoken moet worden en dat het een ongelooflijk toeval poet zijn om precies die ene te ontmoeten die voor 90% bevalt.

Moest ik mijn dates en vooral het wachten op een tweede of derde afspraakje omzetten in crypto munt, ik was een startende miljonair. Humor moet je beste wapen zijn en zelf-relativering. Zonder dat kun je de ontmoetingen die op niets uitdraaien niet plaatsen.

Een fundating platform zoals Tinder is handig om erin te komen. Om je letterlijk op te warmen voor het grotere en betere werk. Op die manier leerde ik een filter op te bouwen. Ik leerde beter te luisteren naar mijn verlangens en ambities en vooral wat ik zoek in de liefde, in een relatie.

Ik geef toe dat ik issues heb als het op vertrouwen aankomt. Mijn ex-man bleek er nog een extra liefde op na te houden en de pijn die dat heeft veroorzaakt is niet te beschrijven. Of ik dat ooit helemaal uit mijn systeem ga kunnen gooien… ik weet het echt niet. Je hele wereld valt in elkaar. Het vertrouwen in de mensen en vooral in mannen moet ik weer langzaam opbouwen. Work in progress.

Ik voel dat ik weer opensta voor een nieuwe liefde, dat ik met open armen een nieuwe partner wil verwelkomen in mijn wereld.

Afknappers? Al heel snel heb ik geleerd dat ik geen raakvlakken heb met profielen die te duidelijk zeggen dat ze gepensioneerd. Ik mag niet veralgemenen maar te dikwijls zijn het mannen die het ‘op rust’ zijn te letterlijk invullen.  Weggaan: te vermoeiend. Uiteten: te duur. Een museum bezoeken: waarom?

Ik loop ook heel hard weg van de ‘vrijheidsstrijders’. Als je al tijdens het eerste telefoongesprek tientallen keren het woordje ‘vrijheid’ hoor dan weet je toch zo dat die man niets meer wil dan af en toe afspreken en als het kan nog even flink stoeien. Prima als je dat samen dat wil. Ik niet. Het mag een LAT-relatie zijn in de opstartfase maar het zou fijn zijn als het na verloop van tijd naar iets meer kan leiden.

En dan heb je de profiteurs. Ze leggen het zeer handig aan boord om je steeds de rekening te doen betalen. Ik ben echter geen bank en ik wil vooral het gevoel dat ik het waard ben.

TIP VAN DE EXPERT: PERFECTIE bestaat niet.
Dim je te hoge eisen en verwachtingen. NIEMAND is perfect, ook jij niet.

Uiteraard mag je bepaalde zaken verwachten. Gaat hij/zij ook graag uiteten, ga je voor een fijne combinatie van kunst en cultuur, liefste tweetalig zijn als dat belangrijk is voor jou, graag met auto rijden, is je date een buitenmens en jij een overtuigde stadsmens… hoe ga je daarin een compromis vinden. Hoe reageert de match als hij een veganist is en jij een àlles-eter? Heeft je date nog jonge kinderen en heb jij er geen of zijn de jouwe al het nest uit, hoe ga je daarmee om.

Dàt zijn veel diepere issues waarvoor je tijd moet nemen om dat uit te klaren dan bijvoorbeeld een scheve tand, fout vest of schoenen.
Het morele kompas van de mens die voor je zit is zo belangrijk om daarvan hoogte te krijgen.

Bestel zeker een glas alcohol! Omdat mensen veel sneller hun masker of controle lossen.
Doe de oefening en noteer je absolute dealbrekers, bijvoorbeeld:

  • Persoonlijke hygiëne
  • Galant zijn
  • Gul in liefde en vriendschap (iemand zonder vrienden werkt niet)
  • Family man
  • Geen ruzies met kinderen of familie
  • Smakelijk kunnen eten (Na 45+ leer je een smakker zijn tic echt niet meer af)
  • Geen anti-auto mens
  • Geen militante veganist

Meestal is jouw lijstje een kwestie van gewoon gezond boerenverstand en toch. Je zult merken dat als je voor zijn of haar mooie ogen en handen of mooipraterij te veel marge toelaat op je lijstje, dat het dan fout loopt.

En voor de rest? Iedereen heeft een rugzakje maar met open vizier kun je veel aan.

Zet je mind open én je vagina ;-). Knettert het van boven én van onder, dan zou het wel eens kunnen dat de juiste voor je zit. Heel veel plezier!

Met medewerking van PARSHIP Let’s date happy!

Free photo: by Tyler Nix Hune @ Unsplash