Is er een 50+ stijl? Natuurlijk niet, op elke leeftijd is je kledingstijl een verlengstuk van jouw persoonlijkheid. Wat wil je vertellen met je kleding? En hoe blijf je trouw aan jezelf, ongeacht je leeftijd? Er zijn geen regels. Wifties trekken zich trouwens niets meer aan van trends en modegrillen, het belangrijkste is je goed voelen in wat je draagt en gewoon lekker je zin doen. En als we ons laten inspireren dan graag door andere Wifties en 50+ modeontwerpsters & stylistes. Deze week kijken we elke dag naar een Wifty-proof fashion guru

So Antwerp (Simply original Antwerp)

Liesbeth Peeters (48) van So Antwerp – pre-Wifty met veel Wifty vriendinnen: “Ik maak mijn collectie voor vrouwen die niet perfect zijn maar die zich wél sexy willen voelen. Vrouwen met een buikje, brede heupen of armen die niet bloot mogen. Het is opvallend hoeveel vrouwen hun armen willen verstoppen! Ik hou daar allemaal rekening mee bij het ontwerpen, kleine schoonheidsfoutjes verdoezelen en toch sexy zijn. Ik wil dat vrouwen zich goed voelen in mijn kleren, ongeacht leeftijd en model, zelfzekerder worden en zich beter in hun vel gaan voelen. Ik krijg heel veel positieve reacties, vrouwen die met een grote glimlach naar zichzelf staan te kijken in de spiegel. Niet evident, meestal is zo’n pashokje verschrikkelijk confronterend. Mijn collectie bestaat uit basics met een ferme touch en in elke collectie zitten er een paar vrouwelijke jumpsuits. Mijn T-shirts zijn van natuurlijke vezels en made in Belgium! Vroeger maakte ik alles in 100% wol, maar dat bleek veel te warm, zeker voor Wifties met vapeurs, hahaha. Nu doe ik 50% wol + 50% katoen, dat is veel comfortabeler.

Wij voegen daar nog graag aan toe dat Grace Jones vriend aan huis is en de hele So Antwerp collectie mee op tour neemt. Ook Tine Embrechts en Els Dottermans voelen zich op en top vrouw in de collectie van Liesbeth. Een echte vrouw die voor echte vrouwen ontwerpt, heerlijk toch? Liesbeth is niet aan haar proefstuk toe. In 1987 begon ze bij Anvers – als gerante deed ze alle beurzen – en startte ze de Anvers store op in NY. Daarna werkte ze 18 jaar voor Strelli, in 2010 ging ze voor een eigen collectie met So Antwerp. Wij selecteerden 5 Wifty stuks uit de wintercollectie van So Antwerp. Verkoopadressen + online shop vind je op http://www.soantwerp.com.

helene@wifty.be

ISOLA 2000VAL DISEREST MORITZVAILCRANS MONTANA