Het is nooit te laat om nieuwe dingen uit te proberen, je passie vorm te geven, van je hobby je beroep te maken. Kan je goed schrijven, tekenen of maak je mooie foto’s? Wij geven je graag een duwtje! De grote passie van Wifty Fabienne (52) is fotografie en schrijven. We nodigden haar uit voor een reeks portretten van 50+ vrouwen.

HERTA (52): “Wacht niet te lang om je dromen waar te maken. Zijn er dingen in je leven die je echt nog graag wil doen, doe het dan NU!”
Ik ben opgegroeid in Limburg. Mijn familie woont daar nog steeds. Voor de liefde ben ik op mijn 26ste naar Antwerpen verhuisd naar. Mijn auto trotseert nog geregeld een honderdtal kilometers autostrade richting mijn geboortedorp Kermt, een deelgemeente van Hasselt en dan staat een bezoekje aan mijn ma – die steevast zorgt voor een iets te uitgebreide maaltijd, we zouden eens honger kunnen lijden – of aan mijn broer of zijn kinderen, dewelke ook bijna allemaal het huis uit zijn, op de planning.
 
Nu woon ik zo’n 22 jaar in het hoge noorden van Antwerpen, in Berendrecht, samen met mijn man Dirk en onze zonen Ruben (24) en Evert (22) en onze boxer Noor. We zijn trots op onze kinderen want beiden slaagden jaar na jaar in hun studies handelsingenieur en farmaceutische wetenschappen. Ik geef zelf les in de basisschool De Brenne, een paar honderd meter van mijn deur, last van files heb ik dus nooit. Zeven jaar geleden besliste ik om halftijds te werken om meer tijd vrij te maken voor hobby’s en passies. 
 
Was ik mijn job beu? Neen, zeker niet en ik stap nog altijd met veel plezier ‘s morgens op mijn fiets naar school. Maar er was nog leven buiten de school!
 
Ik leerde op mijn 40ste  saxofoon spelen. Nu speel ik al 10 jaar mee met de fanfare “Willen is Kunnen”, een keer in de week naar de repetities, een half uur per week les volgen en thuis ook wat oefenen. En als climax: een concert voor een volle zaal. Voor mijn grote passie moet ik van de rechteroever naar de linkeroever van de Schelde. Mijn mama is afkomstig van Kallo en is in Doel naar school geweest, ja… het  ondertussen zo bekende spookdorp. Als kind kwamen we vaak op weekend naar Kallo, de thuisbasis van mijn grootouders. Mijn grootmoeder is vroeg overleden en mijn bompa werd in de jaren zeventig onteigend.
 
Toch bleven we nog geregeld naar de polder rijden want een oudtante en haar man waren conciërge in de riante witte villa van mijnheer Cloedt, (een gekende ondernemer, die zich nu met hand en tand verzet tegen het Sigmaplan) in de Koningin Hedwigepolder. Als kind ontdekte ik de geheimen van Het Verdronken Land van Saeftinghe”.
 
Toen reeds groeide de liefde voor het slijk, de geulen en het schor. Als leerkracht bezocht ik jaarlijks dit natuurgebied met een ervaren gids met de kinderen van het 5de en 6de leerjaar.  Het gebied is nu volledig in handen van het Zeeuwse Landschap. Vermits het gebied niet zonder gevaar is, mag je het niet betreden zonder gids.
 
Ik droomde dus al snel van “Later als ik met pensioen ben, wil ik zeker gids van Saeftinghe worden!” Zo lang heb ik echter niet kunnen wachten. In 2007 startte ik met de opleiding en ondertussen loop ik 8 jaar rond als gids in Het Verdronken Land. 

Het is zalig om uren te vertoeven in ’t schor, tussen de slikken en de geulen. Zelfs als het regent, waait of ijskoud is, je eindigt de tocht als herboren. Volgens mij is dit de ideale plaats om te onthaasten. 

Hierbij gooi ik een belangrijke boodschap naar alle mensen die het horen willen: Wacht niet te lang om je dromen waar te maken. Zijn er dingen in je leven die je echt nog graag wil doen (en natuurlijk uitvoerbaar zijn), doe het dan NU! Waarom uitstellen tot morgen wat je vandaag ook kan doen, en waarvan je weet dat het je gelukkig maakt. En al die werkende mensen denken steeds dat ze nergens tijd voor hebben. Maak tijd! Doe wat je leuk vindt, geniet van vrije momenten en je zal merken dat het werken achteraf ook vlotter loopt.

 

14718643_1099590033451531_3988083793461832552_nWIE IS FABIENNE? Fabienne (52) heeft 3 grote passies: fotografie, film en schrijven. Ze heeft een drukke job, zich creatief uitleven ontspant haar. Ze is heel blij met de uitdaging die ze krijgt om voor Wifty een reeks portretten te maken van 50+ vrouwen in haar buurt. Fabienne gelooft dat mensen en kansen op haar pad komen op het juiste moment. Ze was lang alleen maar 2 weken voor haar 50ste verjaardag kwam ze de man van haar leven tegen, ze zijn ondertussen een getrouwd.