Kim Catrall (59) - Foto: Cafawards

Kim Catrall (59) – Foto: Cafawards

 

Kim Catrall wordt eind augustus 61. Wat een vrouw, wat een carrière. Wat hebben we genoten van haar rol als de prettig gestoorde, oversekste Samantha Jones in Sex And The City!

Kim maakt ze zich druk over hoe Hollywood omgaat met 50+ actrices: “As we get older, there are phrases of life that we enter into, and being an actress just isn’t fun anymore”.

Kim: “De belangrijkste boodschap uit Sex And The City is het feit dat je vriendinnen familie zijn. Het is de familie die jij zelf hebt gekozen. De generatie gap tussen ouders en kinderen blijft. Hoe goed ouders ook hun best doen om jong te blijven en hip te zijn, het blijft moeilijk communiceren. Met je vriendinnen zit je op dezelfde golflengte, je spreekt dezelfde taal. Het gevoel dat je altijd op je vriendinnen kan rekenen, dat je ze dag en nacht kan bellen, dat je gewoon jezelf kan zijn bij elkaar én dat je samen ouder kan worden… dat vind ik het mooiste wat er is.

Daarom vind ik het héél belangrijk dat er op het scherm en online verhalen verteld worden over oudere vrouwen, over hun ervaringen en hun kijk op de dingen des leven. En ja, graag realistische vrouwen in de plaats van stereotypes!

Ik denk goed na over mijn leven; of ik andere keuzes had kunnen maken, hoe mijn leven er nu dan zou uitzien en hoe ik het de komende jaren ga aanpakken. 

Toen ik jonger was wilde ik alleen maar voor de camera staan, maar nu, zeker als producer, stel ik me constant de vraag “wat wil ik vertellen en wat doet het met mij?”. Ik vind het belangrijk om aan zelfreflectie te doen, ik wil niet het zoveelste cliché verhaal brengen van een oudere vrouw die met een jonge knaap wil slapen.

Conclusie, je ziet veel te weinig oudere vrouwen op het scherm, en als je ze te zien krijgt dan zien ze er ofwel slonzig en mannelijk uit of zijn ze geobsedeerd door plastische chirurgie en dan denk je “Pfffff, er moet toch meer zijn dan dit?”.

Geloof me, we hebben écht meer realistische verhalen over vrouwen van middelbare leeftijd nodig, vooral om jongere vrouwen te helpen en om hen te inspireren, zodat ze meer inzichten krijgen over het ouder worden.

Ze beseffen het misschien nog niet, maar die inzichten zijn van onschatbare waarde voor de beslissingen die ze nu nemen!”

Kim heeft gelijk, dat is sinds 2013 ook onze missie met Wifty; verhalen delen van ervaren vrouwen om zo andere vrouwen, van alle leeftijden, te inspireren. Wil jij jouw verhaal kwijt? Stuur een mailtje met onderwerp ‘Mijn verhaal’ naar wifty@wifty.be, wij nemen dan contact met je op.