Vanaf de start van Wifty in 2013 is Leen Steyaert onze menopauzeconsulente en gezondheidscoach. Ze heeft meer dan 25 jaar ervaring in de complementaire en natuurgeneeskunde en is naast menopauze expert ook nutrionist en borstweefseltherapeute. Ze schreef al een paar bestsellers, zoals ‘Stralend door de menopauze’.
Nu ligt haar nieuwste boek in de winkel ‘Over borsten’, een positief boek over borsten en borstgezondheid. ‘Hoe hou je je borsten gezond?
Het is een vraag waar je misschien nooit echt over nagedacht hebt, omdat je er nooit problemen mee hebt gehad en omdat je ze gewoon beschouwt als onderdelen van je lichaam. Veel vrouwen hebben echter een haat-liefdeverhouding met hun borsten: ze voelen zich ongemakkelijk met hun borsten of hebben een echt ‘borstencomplex’. En toch is het zo belangrijk dat je zorg draagt voor je borsten – al vind je daar in de literatuur weinig over terug. Hoog tijd om daar verandering in te brengen.
In dit boek focust Leen Steyaert op het welzijn van je borsten. Ze staat stil bij de anatomie van de borst en vertelt je wat een goede borsthygiëne inhoudt. Je leert meer over de verschillende borstaandoeningen die er bestaan, en hoe je ze kunt voorkomen of (laten) behandelen.
Maar bovenal leer je tijdens het lezen van dit boek hoe je van je borsten kan houden. Want borsten zijn voor een vrouw iets om fier op te zijn, niet iets om je over te schamen.
Door een intiemere band met je borsten op te bouwen, zullen ze steviger en gezonder worden. Dit boek zal dan ook voor jou een ware ‘ontboezeming’ worden!’

◼︎ ‘Over Borsten’ is een uitgave van Pelckmans uitgevers en is te koop in alle boekhandels of online.