De menopauze is hot, letterlijk en figuurlijk. Gedurende de afgelopen 4 jaar kregen we hier bij Wifty de meest uiteenlopende verhalen en reacties over de menopauze. Eén ding is duidelijk, er is een leven voor en een leven na de menopauze. En dat heeft alles te maken met die kaap van 50, de kinderen zijn het huis uit, er komt meer tijd vrij, en we kunnen onze verzorgingsdrang eindelijk op onszelf richten. Dat die overgang relax kan verlopen, daar pleiten we voor. Met een positieve ingesteldheid en een gezonde levenstijl kan het zelfs zijn dat je er niets van merkt. Veel wijze raad kregen we de voorbije jaren van Wifty’s menopauzeconsulente Leen Steyaert. Dat we vooral van het leven moeten genieten en veel plezier moeten maken in de overgang hebben we naar harte genomen. In oktober, op de Internationale Menopauzedag, organiseerden we het allereerste menopauze feestje ooit. In een stijlvolle cocktailbar klonken 70 vrouwen op de menopauze. Een magisch moment.

Geen pauze, maar power, ondervond ook Martine Prenen. En ze deelde al haar ervaringen en wijsheid in een nieuw boek ‘Menopower’.

Een 165 pagina dik boek à la Mar10, dat je energie geeft. Boordevol tips, tricks en mooie foto’s, om van de overgang een positieve periode te maken, een nieuwe start. Martine geeft antwoorden op vragen over seks, vapeurs, slapen, huidverzorging, voeding en voedingssupplementen en neemt je mee op haar zoektocht naar de aangenaamste manier om door die hormonen-rollercoaster te geraken. 

Menopower!

Martine nodigde ook experts en artsen uit, onder andere orthomoleculair arts Evelyne Vanderschueren, dermatoloog Ilan Karavani, gynaecologe Christa Eelen, personal coach Niels de Jonck en biochef Aliwalu Durian ventileerden hun visie en wijze raad over de menopauze.

Wij genoten al van Martine’s voedingstips en recepten. Slimmer eten, om altijd in menopowermodus te blijven? Dat doen we graag!

WEETJE: Je vindt de hoogste concentratie fyto-oestrogeen in lijnzaadoliehoudende zaden, zoals lijnzaad, sesam, zonnebloempitten en granen (bv. volle rijst, haver, tarwe) en groenten als wortels, kool en brocoli.

En we vielen als een blok voor de BROWNIE VAN COURGETTE

Recept: Meng 125g speltbloem + 150g kokosbloesemsuiker + 60g gula lava cacao + 1 theelepel bakpoeder + 1/2 theelepel kaneel + 1/4 theelepel zeezout + 180g geraspte courgette. Meng de droge ingrediënten met 17dl plantaardige olie + 1 1/4 amandelmelk tot een dik beslag. Zet 1 uur in de oven op 180°C. Overgiet met kokosyoghurt + zeste van sinaasappel.

Lekkerrrrrrr!

Menopower. Energiek en vol kracht door de menopauze!

Wij hebben hier 2 exemplaren liggen. Stuur een mailtje naar win@wifty.be en vertel hoeveel bladzijden Menopower telt. Dan komt dat mooie boek misschien jouw kant uit!
“Menopower. Energiek en vol kracht door de menopauze” is verschenen bij Lannoo en kost 24,99 euro. Voor meer info: www.lannoo.be

Vanaf morgen te koop in een boekhandel bij jou in de buurt!

Wifty was eergisteren te gast op de boekvoorstelling van Martine’s boek Menopower @ Greenway, vegetarisch restaurant in Antwerpen. Vriendinnen, collega’s, de pers… Wat een vrouwenenergie! En dat op Vrouwendag. :-)

Foto’s: Kevin Schoonjans

helene@wifty.be