Ondertussen in onze We Are Wifty mailbox, een foto van Els (55). Ze schrijft:

Hoi Wifty, ik las jullie oproep op jullie Facebook pagina om een foto door te sturen met een verhaal erbij. Ik volg jullie al enkele jaren en ik geniet van de leuke posts op jullie pagina en site. Ik reageer regelmatig en ik was al regelmatig te gast op verschillende Wifty parties.

Ik stuur jullie na lang zoeken een foto, sommige vrienden vinden me fotogeniek, ikzelf vind maar enkele foto’s echt mooi.

Maar het verhaal achter die foto, die maakt het best boeiend. Het vertaalt mijn gedrevenheid en behaalde doel dat ik mezelf oplegde, toen ik 9 jaar geleden zeer ernstig ziek werd.

De foto werd vorig jaar december in  Egypte gemaakt, dus nog niet zolang geleden, en ze bracht de oude Els helemaal terug. Weliswaar bijna 10 jaar ouder, maar we staan er weer!

Hoe ik voordien was, dat was mijn doel: er opnieuw staan, met vallen en opstaan, zoals vroeger. Uiterlijk slaag je daarin, het fysieke is soms heel erg wankel. En dat zien enkel je naasten, zij die je echt kennen. Hoe sterk je ook bent, bij elke nieuwe controle wacht je bang af. Maar ga je onmiddellijk terug verder als de resultaten weer oké zijn.

Het gekke is dat het lijkt of mijn leven bijna 10 jaar stilstond. Ik werd ziek toen ik 46 was en ben eigenlijk nu pas op mijn 55, klaar om opnieuw te leven

Deze leeftijd en de voorbije medische problemen zorgen er echter voor dat een fijne relatie met een partner tot op heden toch een utopie blijft. Terwijl de slaagkans van het samenleven met iemand wordt bepaald door het matchen met elkaars persoonlijkheid.

Ik bloei open bij mensen die me het licht in de ogen gunnen, daarom dat die foto van december zo straalt. Ze werd genomen samen met een hele fijne vriendin op vakantie. 

Ik heb geleerd dat mensen die je het licht in je ogen gunnen, ook het beste in je boven zullen halen… Dat zorgt ervoor dat je leven, een fijn leven kan blijven!

Ik stuurde mijn mailtje niet om aandacht te (willen) krijgen, maar omdat ik het belangrijk vind dat iedere vrouw in haar krachten gelooft. Dat het kan, dik of dun, ziek of niet, met of zonder werk, met of zonder relatie…blijf in jezelf geloven en wees geduldig en kijk naar wat je allemaal wel hebt. Een nog groter geluk komt zeker naar je toe!

In bijlage nog een fotocollage, de eerste 5 maanden van mijn ziekte, een voor en na, erg confronterend… maar ook het bewijs dat we de moed nooit mogen laten zakken.

Liefs, 

Els

 

* Heb je een leuke foto van jezelf of samen met je Wifty vriendin(nen)? Heb je een bijzonder verhaal? Sturen naar wifty@wifty.be met een korte tekst + namen, leeftijden en woonplaats. Wij nemen dan contact met je op. Bedankt!