Schermafdruk 2015-11-02 13.00.04

Zet enkele wifties aan een tafeltje, laat wijn en andere spirits rijkelijk vloeien en het gaat snel over MANNEN. Vooral de vraag ‘waar zitten die leuke mannen’ is prangend. L (53) had een date met een jongere man (41). Haar verhaal is amusant maar illustreert ook perfect waarvoor we heimelijk schrik hebben.

‘Enkele maanden geleden kom ik W tegen. Out of the blue. Op de parking van een bistro. Zijn openingszin was er eentje om in te kaderen: ‘Wat ben jij een mooie vrouw!’

Haha, ik smolt. ‘Jij charmeur.  Maar je hebt alleszins mijn  dag gemaakt. Vertel eens,  spreek jij elke vrouw op een parking op die manier aan?’

‘Neen. Maar ik vind je geestig en ik had goesting om dat te zeggen. Ik vind je een mooie vrouw én leuk gekleed!’

L bleef nu echt stil staan en haar nieuwsgierighed was gewekt.

Na een dik kwartier praten, wisselden ze gsm-nummers uit.

Wij: ‘Zot! Je gsm-nummer geven aan een compleet vreemde!? Straks staat die voor je deur of heb je een stalker. Waar is je verstand?’

Zij: ‘Bwa, hij straalde iets uit. Eigenlijk wil ik die wel een beetje beter leren kennen. Waarom niet? Zijn vrolijke jeugdigheid heeft iets aantrekkelijk. Af en toe moet je iets durven in het leven. Ik heb me volledig laten inpakken door die jongen. Ik weet ondertussen al waar hij werkt, wat hij doet en… tatarataaaa… zijn leeftijd.’

Alle wenkbrauwen gingen vragend de lucht in.

’41!’

Hilariteit.

“Allee, heb je dan niet gezegd hoe oud jij bent? Dan zal het rap gedaan zijn.’

‘Ja, hij weet dat ik 53 ben. Dat schrok hem helemaal niet af. Integendeel…’

De verdere avond ging het over daten met jonge mannen. Waar ligt de ondergrens? Voor de ene is dat 5 jaar, voor een ander 10 jaar. En 15 jaar?  Is er überhaupt een ondergrens? Blijft een relatie duren met een (té) jonge gast?

En L? Hoe is het met haar en de jonge date afgelopen? Zij en W hebben nog één keer afgesproken. ‘Ietsje drinken.’

“De jonge man stond me op te wachten. Tijdens het voorafgaand telefoongesprekje had hij gezegd dat hij nog eerst langs zijn huis reed om zich op te frissen. Ik verwachtte me aan een nette man. Haha. Ik zag inderdaad een boom van een man in het portiek.

In …. een te krap fleece-vestje. Het vestje had duidelijk al 1000-den wasbeurten doorstaan.

Ik zou hem deze kledingblunder misschien ooit vergeven hebben – hij is tenslotte een man alleen -,  moest het gesprek tweerichtingsverkeer geweest zijn. Na onze bestelling luisterde ik naar een tweeëneenhalfuur durende monoloog.

98 % ging het over zijn ex. 2 % over de cocktail. Pittig detail: hij is 10 jaar geleden gescheiden.

“Hij stelde niet één vraag waaruit een zweem van interesse zou blijken in mij. Niets. Hij weet niet waar ik werk, wat ik doe, of ik kinderen heb, welke muziekgoesting ik heb, waar mijn vrije tijd naartoe gaat…nul. Wat een afknapper! En bij het afscheid probeerde hij me dan nog op de mond te zoenen.’

NEXT!

We hebben heel hard gelachen om deze grappige anekdote met foute afloop. Precies verborgen camera, suggereerde een van de vriendinnen.

Schermafdruk 2015-11-02 13.02.31Jonge mannen ‘vallen’ op oudere vrouwen. Zoveel is zeker. Twijfel? Dan geven we je 5 redenen om het toch eens te proberen met een jongere date.

Reden 1 : Hij is gek op je ervaring

Je ervaring is waardevol – of je nu 50 of 65 bent. Een man van je leeftijd ziet het als ‘bagage’, de jonkie ziet het als een ‘braakliggend’ terrein dat hij mag en kan ontdekken. Er zijn heel veel zaken waarbij je de leiding kan nemen en het plezier hebt om mentor te zijn. (Ik zeg duidelijk ‘mentor’, niet ‘chef, baas, bitch’)

Je hele wereld, van professioneel tot privé (boeken, films, reizen…) kan je delen met een gretig iemand. Hij is de begunstigde van al je kennis en je humor,  en ja, die ervaring geldt ook op hoe je bent tussen de lakens.

Reden 2 : Hij is open-mind

Hoe opwindend is het om je wereld opnieuw door de bril van een jonge puppy te bekijken?

Hoe vaak verzuchten vrouwen niet ‘Tango? Pfff, ik krijg de mijne niet meer uit zijn zetel of kot gejaagd.’ Haha, je zal serieus aan souplesse winnen met die dansende pup aan je zijde. Denk aan die bijzondere reis die je al jaren wil ondernemen? Of  wie weet, vind je die drive om een eigen zaak op te starten.

Van die jonge hengst ga je geen ‘neen’ horen. Integendeel, hij bewondert je talenten en vastberadenheid.

Reden 3 : Ze zijn hot!

Daarmee willen we niets zeggen over de mature gentlemen die we kennen (en liefhebben) maar jonge mannen staan ‘paraat’ op alle momenten van de dag.

Alle Goedele Liekensen van deze wereld zeggen hetzelfde:  vanuit seksueel standpunt past een jonge man beter bij de noden van een oudere vrouw. En hier hoeven we precies geen tekeningetje bij te zetten hé?

Reden 4 : Zijn energie werkt aanstekelijk

Resultaat? Je durft meer, je bereikt meer en het smaakt naar nog. Een jongere man laat je meer in het NU leven. Natuurlijk heb je hiervoor geen jonge man nodig maar het kan helpen als je wat ‘vast’ zat in de dagelijkse beslommeringen. Een jonge date is een en al energie.

Ik durf de vrouwen niet uit te nodigen die het allemaal wat laten gaan. Ze missen een ‘drive’, een ‘trigger’ en laten het allemaal los. Ineens zie je kokette, modieuze vrouwen in slobberkleding en krijgt het kapsel ook carte blanche. De humor is verloren en verbittering komt om het hoekje kijken.

Opgelet: een giga-dip is toegestaan. Ziekte, verlies, …. iedereen gaat door een harde periode. Maar dan helpt het zeker om iemand positief langs je te hebben die bruist van energie.

Reden 5 : Weet wat je wil ….. Compatibiliteit

Vuurwerk in bed heeft niets te maken met leeftijd maar alles met aantrekkelijkheid en een emotionele band.
Systemen en waarden hebben niets te maken hebben met je geboortejaar.

Een 45-jarige vrouw met een 5-jarig kind vindt dat ze veel gemeen heeft met een 38-jarige man die ook een 5-jarig kind heeft.
Een 55+ vrouw kan een passievolle en attente lover vinden bij een 40-jarige man.

Leeftijd speelt wel mee als zijn biologische klok tikt.

En daar kan Katrien (53) over spreken.

‘Ik was 48 en hij 38. Het was een Match made in Heaven. We waren verschrikkelijk verliefd. Hij was een fantastische man, een heerlijke lover en een super stiefvader.  We startten zelfs een eigen zaak en dan… gooide hij zijn kinderwens op tafel.

Hij kon het niet meer tegenhouden. Hoe graag hij me zag, hij wist dat ik hem zijn kinderen niet meer kon schenken. Het werd een breekpunt. Deze scheiding deed me nog meer pijn dan de scheiding van mijn eerste man. Toen was de liefde uit. Nu hield ik nog zo veel van hem en moest ik hem laten gaan. Kan je iemand zijn kinderwens ontzeggen? Neen toch.

Hij heeft nu twee kinderen en is ontzettend gelukkig. Ik heb sinds kort een nieuwe relatie. Toevallig weer met een jongere man. Het moet toch iets zijn dat wij, wifties, uitstralen hé!

De fout van toen heb ik niet meer gemaakt. Ik dacht toen dat alles met liefde is op te lossen.

Ik ben nu 53 en hij net 40. Hij heeft al twee kinderen en zijn kinderwens is voorbij. Oef! Wat een opluchting.’

PRATEN! Voel je dat hij een familie wil en jij kan of wil niet, dan moet je dat uitpraten.

 Nog meer signalen dat leeftijd een probleem is/wordt:

1. Je hunkert naar meer intellectuele uitdaging of power

2. De relatie zit op een punt waarbij je je ineens nog ouder voelt dan goed voor je is

3. Je hoopt op meer dan louter een seksuele relatie, maar je kan geen klik maken met zijn vrienden – of omgekeerd, hij slaagt er niet in om te socialiseren met jouw vrienden.

Hoe dan ook: staat er een leuke jonge man te knipogen naar jou of heb je een leukerd ontmoet, al dan niet op een parking? Zeker niet opgeven of ervan weglopen zonder het eerst geprobeerd te hebben. En ja, er zijn geen garanties. Maar dat heb je met een gezapige 60-er ook niet. Blijf altijd jezelf en hou rekening met je jonge partner. Stel je verwachtingen bij en … GENIET!

Schermafdruk 2015-11-02 13.01.33 

 ann@wifty.be