Lee (54): “In het jaar dat ik 50 kaarsjes mocht uitblazen, werd ik gezegend met menopauze en de nood aan een leesbrilletje…bam! Ondertussen kan ik niet zonder mijn multifocale (zonne)brillen.”

Wat betekent het plusje in 50+

Lee: “Gewoon een cijfer. Een verjaardag is niet een jaar ouder worden, maar gewoon een  dag langer mogen genieten van het leven.

Hoe sta jij in het leven?

Echt wel positief. Mede omdat ik besef het geluk te hebben gehad te zijn geadopteerd en hier in België ben beland.
Ik waardeer de goede dingen van het leven en geniet van vrienden en collega’s. Ben gezegend met een supercoole zoon.
Ben geliefd en gerespecteerd door mijn vriend.
Ben gezond, mijn rugpijn effe negerend.
Ik leef met een open vizier en neem de leuke dingen mee, leer van ongekende en nieuwe ervaringen, en hou negatieve impulsen zoveel mogelijk buiten mijn leefwereld.

Wat betekent ‘a perfect day’ voor jou?

Wanneer ik weet wat me te wachten staat, maar ook onverwachte (mooie) dingen die je pad kruisen en je verrijken.
Iemand met een klein gebaar of een simpele opmerking blij maken of zijn gemoed opkrikken, fijn samenwerken en een project tot een  goed einde brengen.
Zelf weten dat je wordt gewaardeerd en ertoe doet. Dat je je plaats hebt.

Genieten van mooi weer op een terrasje, van lekker eten met fijn gezelschap, dansen met andere dansgrage mensen op keigoeie muziek gedraaid door een superenthousiaste dj, van regen terwijl je erop voorzien bent en gepaste regenkledij en botjes aanhebt, van rondslenteren op vakantie, een onvoorzien soldenke doen, pffff: verrast worden!

Hoe ga jij om met de ups & downs?

Ik geniet van de ups en koester de nieuw gemaakte herinneringen.

Van de downs probeer ik altijd het beste te maken en eruit te leren, stilstaan en me afvragen waarom dit me gebeurt, sommige dingen overkomen je ook zonder dat je er vat op hebt … je moet er sowieso door.

Waarin zie jij de luxe in ouder worden?

Ik zou niet terug jonger willen zijn, alhoewel er vele mooie ervaringen waren.

Ik wil geloven dat ik toch af en toe leer van vroeger gemaakte fouten, door mezelf én van anderen.

Nog enkele dromen (boek schrijven, dansen, …?)

Nog veel reizen, zowel naar nieuwe plekken als naar eerder bezochte gekende plaatsen waar ik altijd naar terugkeer.

Dit jaar ben ik finaliste Miss De Luxe 2020: ik heb meegedaan aan een castingdag, puur voor de fun, omdat de maximum leeftijdsgrens 55 jaar net voor mij nog van toepassing is…en ziedaar, dit jaar een 30-tal events waaronder workshops en shoots en een buitenlandse reis, en naar finale missverkiezing op 30 november 2019.